Обадете ни се: 06965 / 2333 или 088 / 8882065
ул. Стоян Българенчето 235, с. Бели Осъм, Троян Виж на картата

Община Троян като туристическа дестинация

Разположена в една от най-красивите и богати на природни и антропогенни забележителности части на Стара Планина, община Троян от години е известна дестинация за ваканционен и уикенд туризъм.

hotel-bile-troyanС развитието на съвременни видове туризъм като СПА, селски и делови продуктовата гама на общината се разраства, като развитието на туризма в тези нови направления макар и нерегулирано и некоординирано би могло да се определи като успешно.

Най-голям принос за това развитие има природата, която без да е уникална и удивителна е съчетала на сравнително малко географско място много възможности. Като се прибавят антропогенните ресурси, и намесата на предприемачи, развили сравнително атрактивна туристическа суперструктура, районът е една от водещите дестинации на национално ниво за уикенд туризъм, като добре се развиват също ваканционният и СПА туризма.

За съжаление, понастоящем може да се твърди, че са малко туристите, които познават дестинацията в нейната цялост и рядко се използват възможностите за осмисляне на престоя, които се предлагат от  хотелите в Троянска област. Липсва и типична за туристическа дестинация визия.

hoteli-troyan

Обозначаването на различните населени места, курорти и забележителности в Троян е на ниско ниво и не е направено за целите на туризма. Поради превеса на малките туристически предприятия с ограничен рекламен бюджет, неефективното функциониране на съвета по туризъм в Троян и незначителната рекламна дейност от страна на общината, количеството на рекламата на емитивните пазари е крайно недостатъчно.

 

Напишете първият коментар.

Добави коментар
Отзиви от гости

Страхотно тихо и спокойно място, много добро обслужване!

сем.Кожухарови